Energie, Flux, Declaratia de Independenta a SUA si Romania

noiembrie 13, 20210

Poate va intrebati care este legatura dintre Energie, Flux (ma refer termenul definit de celebrul Psiholog Mihaly Csikszentmihalyi), Declaratia de Independenta ale SUA si Romania. Ei bine, multe lucruri. Nimic nu poate exista fara Energie, si ma refer aici in mod special la energia umana sub diverse forme, dorinta fiecaruia dintre noi de a fi cat mai mult in „Flux” si legatura acestora cu evenimentele de o importanta cruciala ale istoriei, asa cum este Declaratia de Independenta ale Statelor Unite ale Americii.

Energia se regaseste in natura, orice forma de viata, lucru, fie ca ne referim la planeta noastra draga sau intreg universul. Multi dintre noi nu constientizam cat de complex este organismul uman, faptul ca o inima bate fara sa trebuiasca ca noi sa controlam asta, cum functioneaza sistemul nervos sau imunitar. Totul se intampla de la sine, fara sa trebuiasca sa pornesti nici un „intrerupator” ca toate aceste procese ale organismului uman extrem de complexe sa se intample.

Flux-ul, asa cum este definit de celebrul Psiholog Mihaly Csikszentmihalyi dupa zeci de ani de cercetari despre aspectele pozitive ale experientei umane, este bucuria, creativitatea si mai ales procesul implicarii totale in viata. Modul in care Csikszentmihalyi integreaza cercetarile precum constiinta, psihologia persoanei si spiritualitatea este remarcabil, demonstrand stintific ca Fericirea nu este cea ce ni se intampla ci modul in care noi interpretam aceasta Realitate, a noastra.

Despre Declatia de Independenta s-a scris destul, nu cred ca este cineva nu stie ce a reprezentat la vremea respectiva. Ce m-a fascinat intotdeauna, asa cum este descris in Declaratia de Independenta, este faptul ca : „toti oamenii sunt inzestrati cu anumite drepturi inalienabile, ca printre acestea se afla Viata, Libertatea si cautarea Fericirii„. Pe 4 Iulie 1776, cei 56 de oameni care au semnat aceasta Viziune au convenit „sa ne fagaduim unul altuia Vietile noastre, Averile noastre si Onoarea noastra sacra” atat de mult a contat acest lucru pentru ei.

Traim vremuri dificile, ne confruntam cu mai multe crize in paralel, cele mai importante fiind cea Sanitara si Energetica, si pur si simplu nu suntem in stare sa avem un Guvern functional de luni de zile. In conditiile in care sute de oameni mor in fiecare zi, nivelul de saracie este cel mai mare in EU iar multi dintre romani nu stiu cum vor trece iarna.

Cand credeti ca o sa-i vedem si pe alesii nostri plini de Energie, in Flux, „fagaduindu-si unii altora Vietile lor, Averile lor si Onoarea lor sacra” pentru binele Poporului Roman? Bineinteles, intelegand pe deplin partea sensibila cu Averea si Onoarea. Doar traim pe plaiuri mioritice si asta ne ocupa tot timpul, ca sa citez un „clasic” in viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media