Stay Connected

Extra Profit through Smart Energy
Capacitatea Eoliana de 300 GW nu rezolva problema in Europa!

Capacitatea Eoliana de 300 GW nu rezolva problema in Europa!

Comisia Europeană a prezentat joi strategia UE privind energia din surse regenerabile offshore, potrivit căreia CE îşi propune să ajungă în 2050 la o capacitate eoliană de 300 GW. Pentru atingerea obiectivelor propuse, Comisia estimează că vor fi necesare investiţii de aproape 800 de miliarde de euro de acum până în 2050.

Strategia propune sporirea capacităţii eoliene offshore a Europei de la nivelul actual de 12 GW la un nivel de cel puţin 60 GW până în 2030 şi de 300 GW până în 2050. Comisia îşi propune ca, până în 2050, să completeze această capacitate cu 40 GW provenind din energie oceanică, dar şi cu energie produsă utilizând alte tehnologii emergente, de exemplu turbine eoliene şi panouri solare flotante”, se arată într-un comunicat al CE.

Creşterea se va baza pe vastul potenţial din toate bazinele maritime ale Europei şi pe poziţia de lider mondial a întreprinderilor din UE în acest sector. Creşterea va crea noi oportunităţi pentru industrie, va genera locuri de muncă verzi pe întregul continent şi va consolida poziţia de lider mondial a UE în domeniul tehnologiilor energetice offshore. De asemenea, va asigura protecţia mediului, a biodiversităţii şi a pescăriilor din UE.

Saptamana aceasta nu a prea fost vânt niciunde în Europa, Germania este aproape un “ZERO” GW de producție și in restul Europei nu a fost mai bine! Deci, chiar dacă s-ar instala de 10x mai multe Eoliene în Europa, adică 600GW, ar fi dureros la 10GW de producție! Pentru că instituțiile europene cred că problema va fi rezolvată prin instalarea 300GW în toată Europa, nu-i asa? Securitatea energetica ar trebui sa-i preocupe mai mult!

Avand in vedere faptul ca temperatura medie a fost cateva grade sub cea normala, a fost foarte afectat si pretul energiei electrice. Valoarea unui MWh (Day Ahead/Opcom) a ajuns astazi la valori foarte mari in Romania, mai concret la exorbitantul pret de peste 405 Ron / MWh!

Recent Comments

    Stay Connected

    Instagram Feed

    ×